Αρχές: Τα δώρα σε ανοιχτά αυτοκίνητα είναι δελεαστικός στόχος, γι’ αυτό λάβετε προφυλάξεις |

Καθώς πλησιάζει η περίοδος των γιορτών, αυξάνεται και ο κίνδυνος εγκληματικότητας κατά ιδιοκτησίας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του γραφείου του σερίφη της κομητείας Morgan, Mike Swafford – αλλά υπάρχουν τρόποι να προστατεύσετε τα πρόσφατα αγορασμένα δώρα Χριστουγέννων και τα ευρήματα της Black Friday.

Ο Swafford είπε ότι το έγκλημα ιδιοκτησίας είναι δυστυχώς συνηθισμένο κατά την περίοδο των διακοπών.

«Έρχεται σε διαφορετικά σχήματα και μοτίβα, αλλά η πειρατεία στη βεράντα, ειδικά τώρα φαίνεται να είναι σε άνοδο», είπε.

Εάν αφήσετε πακέτα χωρίς επίβλεψη στη βεράντα σας, θα μπορούσατε να γίνετε θύμα της «πειρατείας στη βεράντα» – όπου ένας κλέφτης απλά αρπάζει την αποστολή σας και ξεκινάει μαζί της.

«Αν είστε όπως εγώ και η γυναίκα μου, έχουμε ήδη αγοράσει τα περισσότερα από τα χριστουγεννιάτικα δώρα μας», είπε ο Swafford. «Έρχεται από το Amazon, αποστέλλεται και μετά αρχίζουν να γεμίζουν οι βεράντες. Δεν μπορείς να προστατεύσεις πλήρως τον εαυτό σου αν δεν είσαι εκεί, αλλά υπάρχουν πράγματα που μπορείς να κάνεις».

Συμβουλές για την πρόληψη της πειρατείας δεμάτων από την Irene Cardenas-Martinez, εκπρόσωπο του αστυνομικού τμήματος Decatur, ξεκινήστε με την προσοχή στο πότε είναι προγραμματισμένη να φτάσουν τα δέματα.

«Συνιστούμε να προγραμματίσετε την παράδοση των πακέτων σας όταν είστε σπίτι», είπε. «Παρακολουθήστε τα πακέτα σας στο διαδίκτυο. Εάν δεν μπορείτε να είστε σπίτι τη στιγμή της παράδοσης, συντονιστείτε με έναν έμπιστο γείτονα ή φίλο για να παραλάβετε τα δέματά σας, ώστε να μην μείνουν αφύλακτα για μεγάλα χρονικά διαστήματα.»

Είπε ότι το αστυνομικό τμήμα προτείνει επίσης να ζητήσετε από τους οδηγούς ντελίβερι να ζητήσουν υπογραφή κατά την παράδοση και να τοποθετήσουν τα δέματα σε λιγότερο ορατά σημεία από ό,τι στην μπροστινή σας πόρτα.

Ο Swafford είπε ότι όλες αυτές είναι εξαιρετικές συμβουλές.

«Ζητήστε μια υπογραφή ή μπορείτε να τη στείλετε στη διεύθυνση εργασίας σας», είπε.

Είπε ότι οι κάμερες με κουδούνια όπως αυτή του Ring είναι εξαιρετικές στο να αποτρέπουν την κλοπή και δημιουργούν επίσης μια εγγραφή βίντεο της παράδοσης.

Εάν κάνετε τις χριστουγεννιάτικες αγορές σας στο κατάστημα, θα πρέπει επίσης να λάβετε προφυλάξεις για να αποτρέψετε την κλοπή.

«Προσπαθήστε να ψωνίζετε κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά αν πρέπει να ψωνίσετε τη νύχτα, κάντε το με έναν φίλο», είπε ο Cardenas-Martinez.

Πρόληψη κλοπής αυτοκινήτου

Ο Swafford είπε ότι οι αγοραστές θα πρέπει να κλειδώνουν τα αυτοκίνητα και να περιορίζουν την ορατότητα των δώρων για να αποτρέψουν την κλοπή.

«Καθώς μπαίνουμε στην πραγματική εορταστική περίοδο αγορών, είναι αυτό που κρατάτε στο αυτοκίνητό σας, αυτό που φαίνεται στο αυτοκίνητό σας», είπε ο Swafford. «Μπαίνετε στο εμπορικό κέντρο, αλλά έχετε ήδη πάει σε τρία άλλα καταστήματα και έχετε πακέτα που κάθεστε εκεί. Εκεί (το αυτοκίνητό σας) είναι, χωρίς επίβλεψη, ψημένο με πράγματα μέσα του.

«Αυτό γίνεται στόχος».

Ο Swafford είπε ότι η πρόληψη της κλοπής αντικειμένων στο αυτοκίνητό σας έχει να κάνει με το “να το κρατάτε χαμηλά”.

«Αν έχετε πολλά πράγματα, βάλτε τα στο πορτμπαγκάζ σας ή καλύψτε τα στο πίσω κάθισμα», είπε. «Δεν θέλεις να δελεάσεις κανέναν να σε κάνει στόχο.

Αλλά η πρόληψη της κλοπής δεν σταματά στο κλείδωμα όταν είστε έξω για ψώνια—αν δεν μπορείτε να κρύψετε τα νέα σας iPhone στο σπίτι όταν επιστρέφετε από τα ψώνια, το κλείδωμα του αυτοκινήτου σας στη γειτονιά σας είναι επίσης απαραίτητο.

Η εκτέλεση μιας ρουτίνας στις 21:00 μπορεί να σας βοηθήσει να προστατέψετε τα υπάρχοντά σας από κλοπή. Πριν πάτε για ύπνο, αφαιρέστε όλα τα τιμαλφή από το όχημά σας, κλειδώστε το και φέρτε το κλειδί μέσα, βεβαιωθείτε ότι όλα τα παράθυρα είναι τυλιγμένα και ανάψτε τα εξωτερικά φώτα.

«Αν βγάζετε πράγματα από το αυτοκίνητό σας, εάν κλειδώνετε το αυτοκίνητό σας, εάν αφήνετε τα εξωτερικά φώτα αναμμένα, είναι λιγότερο πιθανό να γίνετε στόχος. Είναι τόσο απλό», είπε ο Swafford.

Είπε ότι οι άνθρωποι που προσπαθούν να κλέψουν πράγματα από αυτοκίνητα στη γειτονιά απλώς δοκιμάζουν τη λαβή για να δουν αν είναι ξεκλείδωτη. Τα σπασμένα τζάμια δεν είναι τόσο συνηθισμένα “εκτός αν δεν είστε έτοιμοι”, είπε ο Swafford.

«Αν σκεφτείς τι προσπαθούν να κάνουν, είναι σε stealth mode», είπε. «Προσπαθούν να χτυπήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα αυτοκίνητα. Γι’ αυτό περνούν από τη γειτονιά».

Είπε ότι ολόκληρες γειτονιές που επιβάλλουν απαγόρευση κυκλοφορίας στις 21:00 δημιουργούν έναν αποτρεπτικό παράγοντα σε όλη την κοινότητα για κλοπές.

«Όχι ότι θέλουμε να μετακομίσουν στο διπλανό σπίτι, αλλά αν όλοι το κάνουν αυτό, ίσως μετακομίσουν στον επόμενο δρόμο, στο επόμενο τετράγωνο, στην επόμενη κομητεία», είπε. «Κάνει πραγματικά τη διαφορά».

Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση

3 $ για 3 μήνες

Εγγραφείτε τώρα

Μετά την επιλεγμένη αρχική περίοδο συνδρομής, η συνδρομή σας θα ανανεώνεται αυτόματα στα 12,00 $ ανά μήνα.

Leave a Comment