Διαβάστε αυτό πριν τοποθετήσετε ένα στοίχημα

Μετοχές του Ακριβής επιστήμη ( EXAS ) κέρδισε 22,9% τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες για να κλείσει την τελευταία συνεδρίαση στα 43,09 δολάρια, αλλά θα μπορούσε να υπάρξει σταθερή ανοδική πορεία για τη μετοχή εάν οι βραχυπρόθεσμοι στόχοι τιμών των αναλυτών της Wall Street είναι κάποια ένδειξη. Πηγαίνοντας από τους στόχους τιμών, η μέση εκτίμηση των 62 $ υποδηλώνει μια πιθανή ανοδική πορεία 43,9%.

Η μέση εκτίμηση περιλαμβάνει 11 βραχυπρόθεσμους στόχους τιμών με τυπική απόκλιση 14,35 $. Ενώ η χαμηλότερη εκτίμηση των 35 $ υποδηλώνει μια πτώση 18,8% από το τρέχον επίπεδο τιμών, ο πιο ανοδικός αναλυτής αναμένει ότι η μετοχή θα αυξηθεί κατά 97,3% και θα φτάσει τα 85 $. Είναι πολύ σημαντικό να σημειωθεί εδώ η τυπική απόκλιση, καθώς βοηθά στην κατανόηση της μεταβλητότητας των εκτιμήσεων. Όσο μικρότερη είναι η τυπική απόκλιση, τόσο μεγαλύτερη είναι η συμφωνία μεταξύ των αναλυτών.

Ενώ ο συναινετικός στόχος τιμής είναι μια ιδιαίτερα πολυπόθητη μέτρηση για τους επενδυτές, η λήψη μιας επενδυτικής απόφασης μόνο σε αυτήν τη μέτρηση μπορεί να είναι άσκοπη. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η ικανότητα και η αμεροληψία των αναλυτών στον καθορισμό στόχων τιμών ήταν εδώ και καιρό αμφιλεγόμενη.

Αλλά για την EXAS, ένας εντυπωσιακός μέσος στόχος τιμής δεν είναι ο μόνος δείκτης μιας πιθανής ανόδου. Η ισχυρή συμφωνία μεταξύ των αναλυτών σχετικά με την ικανότητα της εταιρείας να αναφέρει καλύτερα κέρδη από αυτά που προέβλεπαν ενισχύει αυτή την άποψη. Ενώ μια θετική τάση στις αναθεωρήσεις εκτιμήσεων κερδών δεν μετράει πόσα θα μπορούσε να κερδίσει μια μετοχή, έχει αποδειχθεί ότι είναι ισχυρή στην πρόβλεψη μιας αύξησης.

Τιμή, συναίνεση και έκπληξη EPS

Zacks Price, Consensus και Διάγραμμα EPS για το EXAS

Δείτε τι μπορεί να μην γνωρίζετε για τους στόχους τιμών των αναλυτών

Σύμφωνα με ερευνητές σε πολλά πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο, ένας στόχος τιμής είναι μια πληροφορία για μια μετοχή που παραπλανά τους επενδυτές πολύ πιο συχνά από ό, τι καθοδηγεί. Στην πραγματικότητα, η εμπειρική έρευνα δείχνει ότι οι στόχοι τιμών που θέτουν ορισμένοι αναλυτές, ανεξάρτητα από το εύρος της συμφωνίας, σπάνια υποδεικνύουν πού μπορεί να πάει πραγματικά η τιμή μιας μετοχής.

Ενώ οι αναλυτές της Wall Street έχουν βαθιά γνώση των θεμελιωδών μεγεθών μιας εταιρείας και της ευαισθησίας της επιχείρησής της σε οικονομικά και βιομηχανικά ζητήματα, πολλοί από αυτούς τείνουν να θέτουν υπερβολικά αισιόδοξους στόχους τιμών. Αναρωτιέστε γιατί;

Συνήθως το κάνουν αυτό για να κινήσουν το ενδιαφέρον για τις μετοχές εταιρειών με τις οποίες οι εταιρείες τους είτε έχουν υπάρχουσες επιχειρηματικές σχέσεις είτε θέλουν να συνδεθούν μαζί τους. Με άλλα λόγια, τα επιχειρηματικά κίνητρα των εταιρειών που καλύπτουν μια μετοχή συχνά καταλήγουν σε διογκωμένους στόχους τιμών που θέτουν οι αναλυτές.

Ωστόσο, μια στενή ομαδοποίηση των στόχων τιμών, η οποία αντιπροσωπεύεται από μια χαμηλή τυπική απόκλιση, δείχνει ότι οι αναλυτές έχουν υψηλό βαθμό συμφωνίας σχετικά με την κατεύθυνση και το μέγεθος της κίνησης των τιμών μιας μετοχής. Αν και αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η μετοχή θα φτάσει στη μέση τιμή στόχο, μπορεί να είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης για περαιτέρω έρευνα με στόχο τον εντοπισμό πιθανών υποκείμενων κινητήριων δυνάμεων.

Τούτου λεχθέντος, ενώ οι επενδυτές δεν θα πρέπει να αγνοούν εντελώς τους στόχους τιμών, η λήψη μιας επενδυτικής απόφασης βάσει αυτών και μόνο μπορεί να οδηγήσει σε απογοητευτική απόδοση επένδυσης (ROI). Επομένως, οι στόχοι τιμών θα πρέπει πάντα να αντιμετωπίζονται με υψηλό βαθμό σκεπτικισμού.

Γιατί το EXAS θα μπορούσε να δει μια ισχυρή ανατροπή

Η αυξανόμενη αισιοδοξία των αναλυτών σχετικά με τις προοπτικές κερδών της εταιρείας, όπως φαίνεται από την ισχυρή συμφωνία μεταξύ τους στην αναθεώρηση των υψηλότερων εκτιμήσεων για το EPS, μπορεί να είναι ένας εύλογος λόγος να αναμένεται άνοδος της μετοχής. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η εμπειρική έρευνα δείχνει μια ισχυρή σχέση μεταξύ των τάσεων στις αναθεωρήσεις των εκτιμήσεων κερδών και των βραχυπρόθεσμων κινήσεων των τιμών των μετοχών.

Η εκτίμηση συναίνεσης του Zacks για το τρέχον έτος αυξήθηκε κατά 8,2% τον περασμένο μήνα, καθώς πέντε αξιολογήσεις αναβαθμίστηκαν σε σύγκριση με καμία αρνητική κριτική.

Επιπλέον, η EXAS έχει επί του παρόντος μια Zacks Rank #2 (Αγορά), που σημαίνει ότι βρίσκεται στο κορυφαίο 20% των περισσότερων από 4.000 μετοχών που κατατάσσουμε με βάση τέσσερις παράγοντες που σχετίζονται με εκτιμήσεις κερδών. Δεδομένου του εντυπωσιακού ιστορικού εξωτερικού ελέγχου, αυτός είναι ένας πιο οριστικός δείκτης της πιθανής ανοδικής πορείας της μετοχής στο εγγύς μέλλον. Μπορείτε να δείτε την πλήρη λίστα των σημερινών μετοχών Zacks Rank #1 (Ισχυρή Αγορά) εδώ >>>>

Επομένως, ενώ ο στόχος τιμής συναίνεσης μπορεί να μην είναι αξιόπιστος δείκτης του πόσα θα μπορούσε να κερδίσει η EXAS, η κατεύθυνση της κίνησης των τιμών που υπονοεί φαίνεται να είναι ένας καλός οδηγός.

Θέλετε τις τελευταίες συστάσεις από την Zacks Investment Research; Σήμερα, μπορείτε να κατεβάσετε τις 7 κορυφαίες μετοχές για τις επόμενες 30 ημέρες. Κάντε κλικ για να λάβετε αυτήν τη δωρεάν αναφορά

Exact Sciences Corporation (EXAS): Δωρεάν Έκθεση Ανάλυσης Μετοχών

Για να διαβάσετε αυτό το άρθρο στο Zacks.com κάντε κλικ εδώ.

Zacks Investment Research

Leave a Comment