Η IHC που διψά για συναλλαγές στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σχεδιάζει IPO για επιχειρήσεις υγείας και πληροφορικής

  • Το Pure Health IPO εμφανίστηκε κορυφαίο $1 δις, λέει ο CEO
  • Στοχεύει την IPO της τεχνολογικής μονάδας στο τρίτο τρίμηνο, με περιουσιακά στοιχεία 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων
  • Σκέφτεται η International Energy Holding IPO του επόμενου έτους
  • Σχεδιάζει αγορές φέτος και του χρόνου, ζητώντας ένα σημαντικό δάνειο

ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ, 24 Νοεμβρίου (Reuters) – Η International Holding Company (IHC.AD) σχεδιάζει να πουλήσει το 20% της τεχνολογικής της μονάδας σε μια αρχική δημόσια προσφορά το επόμενο έτος, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός της στο Reuters, προσθέτοντας ότι η IHC των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων των Εμιράτων στοχεύει για ένα πρώτο τρίμηνο. Pure Health IPO για να συγκεντρώσει περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Η IHC, η οποία αναδύθηκε από τη σχετική αφάνεια και έγινε η μεγαλύτερη δημόσια εισηγμένη εταιρεία των ΗΑΕ αξίας άνω των 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων, βρίσκεται σε ένα ξεφάντωμα ενοποίησης και εξαγορών.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα δύο υποκαταστήματα της IHC να κλείσουν τις τρεις μεγαλύτερες εταιρείες στο Χρηματιστήριο του Άμπου Ντάμπι (ADX).

Ερωτηθείς σχετικά με τα σχέδια για την International Technology Holding (ITH), ο διευθύνων σύμβουλος Syed Basar Shueb είπε ότι η IHC είναι πιθανό να εισαγάγει το 20% της στο τρίτο τρίμηνο και βρίσκεται σε συνομιλίες με τοπικές εταιρείες για πιθανές εξαγορές από τον όμιλο ετερογενών δραστηριοτήτων από ακίνητα του κλάδου πληροφορικής της IHC.

Η ITH αναμενόταν να επιστρέψει πάνω από μισό δισεκατομμύριο ντιρχάμ (136 εκατομμύρια δολάρια) και να έχει 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία μέχρι το δεύτερο τρίμηνο, είπε ο Shueb.

Το IHC είναι μέρος μιας επιχειρηματικής αυτοκρατορίας που εποπτεύεται από τον πρόεδρό του, Σεΐχη Tahnoon bin Zayed al-Nahyan, ο οποίος είναι επίσης σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΑΕ και έχει λύσει προβλήματα εξωτερικής πολιτικής για τον αδερφό του, τον Πρόεδρο Sheikh Mohammed bin Zayed al-Nahyan.

Η εταιρεία, της οποίας η κεφαλαιοποίηση είναι μεγαλύτερη από τις Shell, Disney και Nike, έχει συμβάλει καθοριστικά στην ενίσχυση του μεγέθους του ADX εν μέσω αυξανόμενου ανταγωνισμού από τη Σαουδική Αραβία.

Η IHC, η θυγατρική της Alpha Dhabi, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία της ADX, και άλλες εταιρείες που σχετίζονται με την IHC έχουν διαδραματίσει ηγετικό ρόλο σε μια σειρά από IPO στο Άμπου Ντάμπι ως υποκείμενοι επενδυτές.

Η Pure Health, υπό την Alpha Dhabi, στοχεύει να συγκεντρώσει περισσότερα από 1 δισεκατομμύρια δολάρια σε μια δημόσια εγγραφή στο πρώτο τρίμηνο που καθυστερεί από φέτος.

“Θα είναι πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια, αλλά το μέγεθος εξαρτάται από το πόσα θα διαθέσουμε στην αγορά. Δεν νομίζω ότι μπορούμε να πάμε πάνω από το 10%, διαφορετικά θα τραβήξουμε όλη τη ρευστότητα από την αγορά και αυτό θα επηρεάσει άλλους παίκτες .», είπε ο Σούεμπ.

Η Pure Health έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην απάντηση των ΗΑΕ στον COVID-19. Η συγχώνευσή της με τις κρατικές Υπηρεσίες Υγείας του Άμπου Ντάμπι (SEHA), για τις οποίες η Shueb είπε ότι έχει σχεδόν 24.000 υπαλλήλους, διαρκεί περισσότερο από το αναμενόμενο, καθυστερώντας την IPO.

Η IHC, η οποία ολοκλήρωσε τέσσερις IPO φέτος και σχεδιάζει παρόμοιο αριθμό το 2023, δεν έχει ακόμη δημιουργήσει τράπεζα για την IPO Pure Health, είπε ο Shueb, προσθέτοντας ότι εξετάζει μια πιθανή IPO του 2023 της International Energy Holding.

ΨΩΝΙΑ

Η IHC, με συμφέροντα από την ακίνητη περιουσία έως τη γεωργία, δήλωσε ότι η συνολική αξία εξαγοράς της το τρίτο τρίμηνο ξεπέρασε τα 13,5 δισεκατομμύρια ντιράμ ΗΑΕ και σχεδιάζει 70% περισσότερα παγκοσμίως το επόμενο έτος.

Η Shueb είπε ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με διεθνείς τράπεζες για μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση για τις προγραμματισμένες εξαγορές το 2023, προσθέτοντας ότι αυτό θα ισοδυναμούσε με ένα σημαντικό μέρος της ταμειακής θέσης της IHC.

Ορισμένες επιχειρήσεις IHC μπορεί τελικά να εκδώσουν τα δικά τους ομόλογα, είπε ο Shueb, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

«Θα πρέπει να δημιουργήσουμε ένα χρέος στον ισολογισμό για να συνεχίσουμε να επενδύουμε».

Η IHC εξετάζει δύο πιθανές επενδύσεις στην Ινδία αξίας άνω των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων η καθεμία, είπε ο Shueb, αφού επένδυσε 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε εταιρείες του Ομίλου Adani τον Απρίλιο.

Μπορεί να ανακοινώσει έως και δύο διεθνείς εξαγορές και να αγοράσει μια εταιρεία φιλοξενίας εισηγμένη στα ΗΑΕ πριν από το τέλος του 2022.

“Εξετάζουμε την Κολομβία και την Ασία – κυρίως την Ινδονησία και την Ινδία – αυτές είναι οι δύο κύριες αγορές στις οποίες δραστηριοποιούμαστε.”

Αυτόν τον μήνα, η προσφορά της IHC να αγοράσει ένα μερίδιο στην κολομβιανή εταιρεία παραγωγής τροφίμων Nutresa απέτυχε αφού δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει το μέγεθος του μεριδίου που ήθελε. Ο Shueb είπε ότι η IHC θα συνεχίσει να αναζητά ευκαιρίες σε άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής.

(1$ = 3,6729 ντιράμ ΗΑΕ)

Αναφορά από τους Yousef Saba και Rachna Uppal. Επιμέλεια Alexander Smith

Τα πρότυπά μας: Οι αρχές εμπιστοσύνης της Thomson Reuters.

Leave a Comment