Η XtalPi και η CK Life Sciences θα συνεργαστούν στην έρευνα και ανάπτυξη εμβολίων όγκων με τεχνητή νοημοσύνη, ανοίγοντας ένα νέο παράδειγμα για επιστημονική καινοτομία

Η έρευνα και ανάπτυξη φαρμάκων με γνώμονα την τεχνητή νοημοσύνη (Ε&Α) ανοίγει νέους δρόμους, παρέχοντας ταχύτερες και πιο αποτελεσματικές θεραπευτικές επιλογές για περισσότερους ασθενείς παγκοσμίως

SHENZHEN & HONG KONG, Κίνα, 24 Νοεμβρίου 2022 /PRNewswire/ — XtalPi ανακοίνωσαν σήμερα ότι ξεκινούν στρατηγική συνεργασία με την CK Life Sciences, μέλος της Όμιλος CK Hutchison. XtalPi και CK Life Sciences θα αξιοποιήσουν την αντίστοιχη τεχνογνωσία τους για να αναπτύξουν από κοινού μια νέα πλατφόρμα Ε&Α εμβολίου όγκου UA για τη βελτίωση των δυνατοτήτων ανακάλυψης και σχεδίασης εμβολίων όγκου και επιτάχυνση της ανάπτυξης περισσότερων τύπων εμβολίων. Στόχος αυτής της συνεργασίας είναι να παρέχει ακριβή θεραπεία σε ασθενείς σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με δημόσιες πληροφορίες, το 2021 υπήρχαν περίπου 20 εκατομμύρια νεοδιαγνωσθέντες ασθενείς με καρκίνο σε όλο τον κόσμο, εκ των οποίων περίπου 4,5 εκατομμύρια περιπτώσεις προέρχονταν από την Κίνα. Πολλοί καρκίνοι οδηγούν σε επιζήμια αποτελέσματα, με υψηλή νοσηρότητα και θνησιμότητα, και παραμένει μια μεγάλη ανεκπλήρωτη κλινική ανάγκη. Εμβόλια όγκου που στοχεύουν διάφορα νεοαντιγόνα όγκου, αντιγόνα σχετιζόμενα με όγκο (TAA) και ειδικά για όγκο αντιγόνα (TSA) σε ασθενείς μπορούν να σχεδιαστούν για χρήση ως ανοσοθεραπεία για την ενεργοποίηση ειδικών για τον ασθενή ανοσοαποκρίσεις.

Επί του παρόντος, υπάρχουν μόνο δύο θεραπευτικά εμβόλια όγκου – το sipuleucel-T για το μελάνωμα και το Bacillus Calmette-Guérin (BCG) για τον καρκίνο της ουροδόχου κύστης, καθώς και εμβόλια πρόληψης όγκων κατά της λοίμωξης από τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων και της ηπατίτιδας Β, εγκεκριμένα από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ. FDA). Πρόσφατα, αρκετά άλλα εμβόλια όγκων έχουν εισέλθει στην κλινική ανάπτυξη και αρχίζουν να εμφανίζονται στοιχεία αποτελεσματικότητας.

Σύμφωνα με την Mordor Intelligence, το μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς αντικαρκινικού εμβολίου ήταν 6,79 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021 και θα αυξηθεί με CAGR 11,53% από το 2022 έως το 2026. Το αναμενόμενο μέγεθος της αγοράς έως το 2026 θα είναι περίπου 12 δισεκατομμύρια δολάρια.

Επί του παρόντος, η διαδικασία σχεδιασμού και προκλινικής ανάπτυξης για εμβόλια όγκου είναι πολύπλοκη και χρονοβόρα, εμποδίζοντας την αποτελεσματικότητα και το ποσοστό επιτυχίας της έρευνας και ανάπτυξης εμβολίων όγκου.

Ενσωματώνοντας την τεχνογνωσία της XtalPi στους υπολογιστές τεχνητής νοημοσύνης και τον ρομποτικό αυτοματισμό, αυτή η συνεργασία στοχεύει στη δημιουργία μιας πλατφόρμας έρευνας και ανάπτυξης εμβολίων όγκων τεχνητής νοημοσύνης που εφαρμόζει προηγμένους αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης και μοριακή μοντελοποίηση υψηλής ακρίβειας για να προβλέψει και να σχεδιάσει μια ποικιλία εμβολίων όγκου που μπορούν να ενεργοποιήσουν συγκεκριμένο ανοσοποιητικό απαντήσεις για τη θανάτωση όγκων. Τα εμβόλια όγκων θα ελεγχθούν και θα επαληθευτούν μέσω αυτοματοποιημένων πειραμάτων και μέσω της ενσωμάτωσης αλγοριθμικής ανατροφοδότησης για τη βελτιστοποίηση της δραστηριότητας και της αποτελεσματικότητας, η πλατφόρμα αναμένεται να δημιουργήσει υποψήφιες ενώσεις προκλινικού εμβολίου όγκου με ισχυρή ανοσοποιητική δραστηριότητα.

Ο Dr Shuhao Wen, συνιδρυτής και πρόεδρος της XtalPi, σχολιάζει: «Ως εταιρεία με έδρα στη Ζώνη Συνεργασίας Επιστήμης και Τεχνολογίας Καινοτομίας Hetao Shenzhen-Hong Kong, η XtalPi έχει δεσμευτεί να πραγματοποιήσει συνέργειες μεταξύ Shenzhen και Χονγκ Κονγκ δημιουργώντας ένα νέο πρότυπο για καινοτομία στην περιοχή Greater Bay Area. Με την υποστήριξη των τελευταίων τεχνολογικών προόδων στον αυτοματισμό, η τεχνητή νοημοσύνη επιταχύνει τους πιο καινοτόμους και διαφορετικούς τομείς στην έρευνα και ανάπτυξη φαρμάκων. Μαζί με την CK Life Sciences, δεσμευόμαστε να ξεπεράσουμε τους συμβατικούς περιορισμούς και να ανακαλύψουμε διάφορες εφαρμογές κοπής – τεχνολογίες αιχμής. Πιστεύουμε ότι η πλατφόρμα εμβολίων κατά του καρκίνου AI που αναπτύχθηκε από κοινού από την CK Life Sciences και την XtalPi θα εμπνεύσει την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα να προωθήσει την έρευνα και ανάπτυξη εμβολίων και να επιταχύνει βασικούς σταθμούς ανάπτυξης για τα εμβόλια κατά του καρκίνου Είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτή η συνεργασία Το έργο θα διευκολύνει σημαντικά την ανταλλαγή επιστημονικής έρευνας στην περιοχή του Κόλπου της Χάμα.

Ο Δρ. Ο Melvin Toh, Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής Επιστημονικός Διευθυντής της CK Life Sciences, σχολιάζει: “Η Ε&Α του εμβολίου όγκων είναι μία από τις βασικές κατευθύνσεις ανάπτυξης του CK Life Sciences. Η συνεργασία με το XtalPi θα εφαρμόσει τον αλγόριθμο AI του XtalPi, τη μοριακή μοντελοποίηση και αυτοματοποιημένα πειράματα για την επιτάχυνση του Διαδικασία Ε&Α, βελτίωση του ποσοστού επιτυχίας και αύξηση της αποτελεσματικότητας των εμβολίων όγκου».

Σχετικά με το XtalPi

Ιδρύθηκε το 2014, οι ιδρυτές του XtalPi αναγνώρισαν ένα κοινό εμπόδιο στην ανάπτυξη φαρμάκων που περιλαμβάνει τον συμπαγή πολυμορφισμό, ο οποίος θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί επιτυχώς με τις προβλέψεις της κβαντικής φυσικής. Έκτοτε, η XtalPi έχει διατηρήσει την εστίασή της στον εντοπισμό και στη συνέχεια στην επίθεση σε παραδοσιακά εμπόδια στη βιοφαρμακευτική Ε&Α μέσω καινοτόμων τεχνολογιών. Μέσω σημαντικών επενδύσεων κεφαλαίου στον αυτοματισμό και το προσωπικό, η XtalPi διαθέτει πλέον τέσσερις τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο και απασχολεί περίπου 1.000 υπαλλήλους. Η XtalPi έχει συμμετάσχει σε συλλογική έρευνα με σχεδόν όλες τις 20 κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρείες στον κόσμο. Η πλατφόρμα ID4 του συνδυάζει προσομοιώσεις βασισμένες στη φυσική με πειραματική επικύρωση και τελειοποίηση, αυτοματισμό για γρήγορη σύνθεση και μηχανική μάθηση για τη συνεχή βελτίωση της ακρίβειας πρόβλεψης και της αποτελεσματικότητας της διαδικασίας.

Σχετικά με το CK Life Sciences

Η CK Life Sciences (κωδικός μετοχής: 0775) είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ. Διατηρώντας την αποστολή της βελτίωσης της ποιότητας ζωής, η CK Life Sciences δραστηριοποιείται στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης, της κατασκευής, της εμπορευματοποίησης, του μάρκετινγκ, των πωλήσεων και των επενδύσεων σε προϊόντα και περιουσιακά στοιχεία που χωρίζονται σε τρεις κύριες κατηγορίες – προϊόντα διατροφής, φαρμακευτικά προϊόντα και συναφή στη γεωργία. Η CK Life Sciences είναι μέλος του Ομίλου CK Hutchison.

Επικοινωνία μέσων ενημέρωσης:
Ruyu Wang
[email protected]
(617) 717-9867

Ο Δρ.  Melvin Toh, Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής Επιστημονικός Υπεύθυνος της CK Life Sciences

Λογότυπο XtalPi (PRNewsfoto/XtalPi Inc.)

Cision Δείτε το αρχικό περιεχόμενο για λήψη πολυμέσων: https://www.prnewswire.com/news-releases/xtalpi-and-ck-life-sciences-to-collaborate-in-ai-empowered-tumour-vaccine-research-and- development -opening-a-new-paradigm-for-scientific-innovation-301686858.html

ΠΗΓΗ XtalPi Inc.

Leave a Comment