Μαθήματα τεχνολογίας. οι ρόλοι αντιστρέφονται καθώς οι μαθητές διδάσκουν στους ηλικιωμένους

Ο χρόνος έχει έναν αστείο τρόπο να προχωράς μπροστά.

«Δεν θα είχα την πιο ομιχλώδη ιδέα πού βρίσκεται το Metaverse», είπε γελώντας ο 89χρονος Clarence Henkel. «Δεν ξέρω αν αυτό είναι μέρος του σύμπαντος ή το αντίστροφο».

Είτε συμβαδίστε με τις αλλαγές είτε κινδυνεύετε να μείνετε πίσω.

Αν χτυπήσει το τηλέφωνο, θυμάται ο Μάικ Κάρνεϊ, ο οποίος είναι 76 ετών. «Πήγες στο τηλέφωνο, το έβγαλες από τον τοίχο και είπες «Γεια».

Το τελευταίο και μεγαλύτερο σε μια εποχή γίνεται ξεπερασμένο λίγα μόνο χρόνια αργότερα.

Και κυλούσε», συνεχίζει ο Μάικ. «Αν ήθελες να μάθεις, ήταν, ch-ch-ch-cht, ch-ch-ch-cht».

Άκουσα ότι ήταν ενοχλητικό», είπε η 16χρονη Μία Βέτερ, «Επειδή στον παππού μου αρέσει να μιλάει γι’ αυτό».

Μια άλλη τάξη είναι σε συνεδρία αυτό το φθινόπωρο στο γυμνάσιο Kewaskum.

Απλώς έλεγα σε αυτό το κορίτσι πώς έπρεπε να σηκωθούμε από τον καναπέ και να ανεβούμε και να κλείσουμε τη μικρή ασπρόμαυρη τηλεόραση», είπε ο Μάικ.

Εγγραφείτε ΣΗΜΕΡΑ: Λάβετε καθημερινά πρωτοσέλιδα, έκτακτα νέα email από το FOX6 News

Γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ των γενεών.

Αυτιά λαγουδάκι;» είπε μια έκπληκτη Katelyn Scannell. «Ίσως γύρω στο Πάσχα; Δεν ξέρω.”

Η Katelyn και η Mia είναι και οι δύο juniors στο Kewaskum. Αλλά μια φορά την εβδομάδα αυτοί οι μαθητές γίνονται δάσκαλοι.

Προσφέρονται εθελοντικά για να ηγηθούν μιας τάξης τεχνολογίας για ηλικιωμένους, σε συνεργασία με το Κέντρο Γήρανσης και Αναπηρίας της Κομητείας της Ουάσιγκτον.

«Επειδή οι μαθητές γυμνασίου είναι πολύ πιο έξυπνοι από εμένα όσον αφορά την τεχνολογία», είπε η Διευθύντρια του ADRC, Tammy Anderson, σχετικά με το γιατί οργανώνει – όχι διδάσκει – το μάθημα.

Δεν έχω παιδιά, ανίψια ή ανιψιούς», είπε η συμμετέχουσα της τάξης Sandy Bohn από το West Bend. «Έτσι, ό,τι μαθαίνω, πρέπει να πάω να πάρω πληροφορίες κάπου».

Ο στόχος είναι να ανοίξουν οι πόρτες σε έναν μερικές φορές εκφοβιστικό κόσμο.

Κάθε φορά που τα έχω αγγίξει στο παρελθόν», είπε ο Clarence για τα smartphone και «Έκαναν κάτι που δεν έπρεπε να κάνουν».

Υπήρξαν πολλά εμπόδια στην πορεία εφαρμογής αυτού του πιλοτικού προγράμματος.

“”ΕΝΤΑΞΕΙ. Πηγαίνεις στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων σου», είπε η Μία, αναπολώντας την πρώτη της δημοτικού. «Και ξαφνικά, κάποιος φωνάζει, “Τι είναι μια εφαρμογή;” Και έτσι έπρεπε να μας πάρει και τους δύο ξανά. «Ω, έχουμε μείνει πολύ πίσω».

Από πολλές απόψεις, είναι σαν να μαθαίνεις μια νέα γλώσσα.

ΔΩΡΕΑΝ ΛΗΨΗ: Λάβετε ειδοποιήσεις έκτακτων ειδήσεων στην εφαρμογή FOX6 News για iOS ή Android

Μπισκότα;» είπε ο Κλάρενς. «Λοιπόν, σου λέω, έχω μερικά στην τσάντα μου εδώ».

Όπως κάθε καλή startup, τα κορίτσια βαθμονομήθηκαν εκ νέου – εστιάζοντας σε απλές εργασίες όπως η αποστολή γραπτών μηνυμάτων, η αποστολή email και οι βιντεοκλήσεις και ακόμη και οι πιο συγκεχυμένες έννοιες – τα emojis.

Είχα ένα άτομο», είπε η Μία. «Περάσαμε από κάθε emoji, κάτι που πήρε λίγο χρόνο».

Ήθελε να κάνει το γέλιο-κλάμα emoji», είπε η Katelyn για ένα άλλο ραντεβού. «Αλλά έκανε το emoji που κλαίει, λυπημένος. Άρα η κόρη του μάλλον πίστευε ότι είχε μια κακή εμπειρία».

Ενώ ο τόνος της τάξης είναι ελαφρύς και αυτοκαταφρονητικός, ο λόγος για αυτό δεν είναι αστείο.

Τώρα υπάρχει ένα κίνημα που εστιάζει στην κοινωνική απομόνωση και τη μοναξιά», εξηγεί η Tammy.

Μελέτες δείχνουν ότι σχεδόν το ένα τέταρτο των Αμερικανών ενηλίκων ηλικίας 65 ετών και άνω είναι κοινωνικά απομονωμένοι και η ζωή με αυτόν τον τρόπο αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου ενός ατόμου από όλες τις αιτίες. Υπάρχει 50% υψηλότερος κίνδυνος άνοιας και περίπου 30% αυξημένος κίνδυνος καρδιακής νόσου ή εγκεφαλικού.

Αν απλά κάθεσαι στο σπίτι και χτίζεις ιστούς αράχνης πάνω σου, τι ωφελεί αυτό;» είπε ο Μάικ. «Θέλω να μάθω μερικά από αυτά τα πράγματα».

Ας είναι αυτός ο πρώην δάσκαλος το πρότυπο μαθητή.

Αυτή η τρίτη πόρτα το λέει», συνεχίζει ο Μάικ, αναφερόμενος σε έναν πίνακα κιμωλίας στην τάξη. «Μην σταματάς ποτέ να μαθαίνεις γιατί η ζωή δεν σταματά ποτέ να μαθαίνει».

«Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν πάντα ότι η τεχνολογία μας χωρίζει», είπε η Katelyn, «Αλλά αν το δεις, είναι κάπως σαν να μας φέρνει κοντά».

Ενώ πολλοί από αυτούς τους μαθητές είναι στα φθινοπωρινά τους χρόνια, ποτέ δεν είναι αργά για να γυρίσουμε ένα νέο φύλλο.

Λοιπόν, εκτός από ένα θέμα.

Έχω ακούσει για το TikTok”, είπε ο Clarence. “Αλλά δεν ξέρω τίποτα γι ‘αυτό.”

Εμ, υπάρχει πάντα μια ευκαιρία», είπε γελώντας η Katelyn. «Αλλά δεν ξέρω αν θα αργήσει πολύ. το συνεδρία.”

Το Kewaskum φιλοξένησε δύο διαφορετικές συνεδρίες αυτό το φθινόπωρο, με το τελευταίο μάθημα στις 29 Νοεμβρίου. Σκοπεύουν να συνεχίσουν το πρόγραμμα το επόμενο έτος. Μάλιστα, υπάρχει ήδη λίστα αναμονής.

Οι διοργανωτές στο ADRC ελπίζουν ότι άλλα σχολεία θα εξετάσουν παρόμοια προγράμματα, μοιράζοντας γνώσεις και εμπειρίες μεταξύ των γενεών.

Leave a Comment