Οι επενδυτές αναζητούν δεδομένα για την υγεία των καταναλωτών καθώς ξεκινούν οι αγορές για διακοπές

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, 25 Νοεμβρίου (Reuters) – Οι επενδυτές παρακολουθούν στενά τις αμερικανικές μετοχές λιανικής ως βαρόμετρο της εμπιστοσύνης των καταναλωτών καθώς δαγκώνει ο πληθωρισμός, καθώς η πιο σημαντική περίοδος αγορών του έτους ξεκινά την Παρασκευή.

Οι μετοχές διακριτικής ευχέρειας καταναλωτών, όπως μετρήθηκαν από τον τομέα S&P 500 Consumer Discretionary – ο όμιλος εταιρειών που επωφελούνται από τις δαπάνες για λιανική πώληση, εστιατόρια και διακοπές – μειώθηκαν κατά 32% για το έτος, υπερδιπλάσια από την πτώση 15,5% του S&P broad 500 ( .SPX), καθώς οι καταναλωτές έχουν αναχαιτιστεί από τον αυξανόμενο πληθωρισμό και την ταχύτερη αύξηση των επιτοκίων από τη δεκαετία του 1970.

«Αυτές οι μετοχές αποτελούν ένδειξη για το πόσο γρήγορα επιβραδύνεται η οικονομία και εάν η επιβράδυνση του πληθωρισμού ενισχύει την εμπιστοσύνη στην Main Street», δήλωσε ο Jim Paulsen, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής του Leuthold Group.

Οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ αυξήθηκαν με βραδύτερο ρυθμό από ό,τι ανέμεναν οι οικονομολόγοι τον Οκτώβριο, ωθώντας την ετήσια ανάπτυξη κάτω από το 8% για πρώτη φορά σε οκτώ μήνες και τροφοδοτώντας ένα ράλι στην ευρύτερη χρηματιστηριακή αγορά των ΗΠΑ. 40. – τα υψηλότερα επίπεδα του έτους.

Συνολικά, η Εθνική Ομοσπονδία Λιανικής, ένας εμπορικός όμιλος, προβλέπει ότι οι εορταστικές πωλήσεις, συμπεριλαμβανομένου του ηλεκτρονικού εμπορίου, θα αυξηθούν μεταξύ 6% και 8% μεταξύ 942,6 και 960,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο. Αυτό θα ήταν χαμηλότερο από την ανάπτυξη 13,5% που αναφέρθηκε πέρυσι και το κέρδος 9,3% το 2020.

Εν τω μεταξύ, οι έμποροι λιανικής άρχισαν να εφαρμόζουν εξαιρετικά πρώιμες εκπτώσεις φέτος για να προσελκύσουν τους αγοραστές.

Η Target Corp ( TGT.N ), η Kohls Corp ( KSS.N ) και η Amazon.com Inc ( AMZN.O ) έκαναν πρώιμες συμφωνίες της Μαύρης Παρασκευής – ο όρος για την επόμενη ημέρα των Ευχαριστιών – με έκπτωση στα παιχνίδια και ορισμένα άλλα αγαθά έως 50%.

Αυτές οι εταιρείες δεν απάντησαν σε σχόλια για αυτήν την ιστορία.

Ακόμη και με μεγάλες εκπτώσεις, ωστόσο, οι καταναλωτές θα πρέπει να ξοδέψουν περισσότερα σε δημοφιλή προϊόντα, όπως ένα αυτοκίνητο-παιχνίδι PJ Masks ή το ημιφορτηγό Mega Hauler της Mattel Inc ( MAT.O ), επειδή οι τιμές έχουν αυξηθεί ταχύτερα από τις προσφορές, σύμφωνα με στοιχεία που παρέχει η DataWeave.

Η Mattel δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο.

Οι προσπάθειες προσέλκυσης αγοραστών έρχονται μετά την προσεκτική παρακολούθηση της έρευνας για το καταναλωτικό κλίμα του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν αναθεωρήθηκε στο 56,8 από 54,7 την Τετάρτη, ξεπερνώντας τη συναινετική προσδοκία του 55,0 αλλά ακόμα κάτω από το επίπεδο του δείκτη 59,9 από τον Οκτώβριο. Οι προσδοκίες για αγορά διαρκών βιομηχανικών προϊόντων μειώθηκαν κατά 21% λόγω των υψηλών επιτοκίων και των υψηλών τιμών, σύμφωνα με την έρευνα.

«Τα δεδομένα του κλίματος έχουν υποχωρήσει καθώς οι καταναλωτές αγωνίζονται να συμβιβάσουν τις σταθερές οικονομικές συνθήκες και τις συνθήκες της αγοράς εργασίας ενάντια στις προσδοκίες για ύφεση και επιζήμιο πληθωρισμό», δήλωσε ο Thomas Simons, οικονομολόγος της Jefferies LLC.

Οι έμποροι λιανικής δυσκολεύτηκαν να αλλάξουν τις προσφορές τους καθώς οι καταναλωτές εξέρχονται πλήρως από την πανδημία του κορωνοϊού, αφήνοντας ορισμένες εταιρείες αποκλεισμένες με υπερβολικό απόθεμα.

Η Walmart Inc (WMT.N), για παράδειγμα, αύξησε τις ετήσιες προβλέψεις για τις πωλήσεις και τα κέρδη της, καθώς η ζήτηση για είδη παντοπωλείου αναμενόταν να διατηρηθεί παρά τις υψηλότερες τιμές. Εν τω μεταξύ, η Target προβλέπει αιφνιδιαστική πτώση των πωλήσεων για το εορταστικό τρίμηνο.

Οι μετοχές της Walmart αυξήθηκαν κατά 7,5% για τον μήνα μέχρι σήμερα, ενώ οι μετοχές της Target υποχώρησαν 1,2%.

Το πολυκατάστημα Macy’s Inc (MN) αύξησε την ετήσια πρόβλεψη για τα κέρδη του την περασμένη εβδομάδα. Οι μετοχές της εταιρείας έχουν σημειώσει άνοδο σχεδόν 12% από μήνα μέχρι σήμερα. Εν τω μεταξύ, η Kohl’s απέσυρε την πρόβλεψή της καθώς αντιμετωπίζει εξασθένηση της ζήτησης λόγω των υψηλότερων τιμών. Οι μετοχές της εταιρείας ενισχύονται κατά 6,7% σε μηνιαία βάση.

Οι Walmart, Macy’s και Kohl’s δεν απάντησαν αμέσως στα αιτήματα για σχολιασμό.

Αναφορά από τον David Randall Μοντάζ από τον Nick Zieminski

Τα Πρότυπά μας: Οι Αρχές Εμπιστοσύνης της Thomson Reuters.

Leave a Comment