Στο πλαίσιο του νομοσχεδίου, θα μπορούσε να δοθεί στους υπαλλήλους προστασίας της υγείας η εξουσία να αντιμετωπίζουν επείγουσες καταστάσεις ψυχικής υγείας

Οι νομοθέτες του Μίσιγκαν εργάζονται πάνω σε αυτό που αποκαλούν μια λύση «κοινής λογικής» σε ένα ζήτημα που έχει αφήσει τα χέρια των υπαλλήλων διατήρησης δεμένα για χρόνια.

Το νομοσχέδιο 1172 της Γερουσίας θα έδινε στους αξιωματικούς διατήρησης την ίδια εξουσία με την πολιτειακή αστυνομία να φέρουν σε προστατευτική κράτηση ένα άτομο που χρειάζεται αξιολόγηση ψυχικής υγείας.

Το νομοσχέδιο εισήχθη από τη γερουσιαστή Stephanie Chang, D-Detroit, η οποία είπε κατά τη διάρκεια κατάθεσης σε συνεδρίαση της επιτροπής Πολιτικής Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών της Γερουσίας αυτόν τον μήνα ότι η αλλαγή ζητήθηκε από το Τμήμα Φυσικών Πόρων του Μίσιγκαν.

«Οι άνθρωποι πηγαίνουν σε κρατικά πάρκα ή δημόσιες εκτάσεις μερικές φορές, δυστυχώς, πολύ συχνά για να βλάψουν τον εαυτό τους», είπε ο Τσανγκ. «Οι αξιωματικοί διατήρησης πρέπει επί του παρόντος να καλέσουν μια υπηρεσία επιβολής του νόμου για να θέσουν ένα θέμα υπό προστατευτική κράτηση ή για αξιολόγηση. Ωστόσο, αυτοί οι αξιωματικοί μπορεί να μην έχουν γίνει μάρτυρες της ίδιας συμπεριφοράς που έκαναν οι αξιωματικοί διατήρησης και επομένως μπορεί να μην αισθάνονται άνετα να λάβουν αυτή την απόφαση».

Επί του παρόντος, ένας “αξιωματικός ειρήνης” σύμφωνα με τον κώδικα ψυχικής υγείας ορίζεται ως ένας αξιωματικός στην αστυνομία του Μίσιγκαν ή σε μια τοπική υπηρεσία επιβολής του νόμου.

Το νομοσχέδιο θα αλλάξει αυτόν τον ορισμό για να συμπεριλάβει αξιωματικούς που εργάζονται για μια υπηρεσία επιβολής του νόμου με άδεια σύμφωνα με την Επιτροπή του Μίσιγκαν για τα πρότυπα επιβολής του νόμου, όπως το Τμήμα Φυσικών Πόρων.

Ο αρχηγός Dave Shaw και ο λοχίας Damon Owens με το DNR κατέθεσαν κατά τη διάρκεια της ακρόασης της επιτροπής στις 11 Νοεμβρίου.

Οι αξιωματικοί του DNR περιπολούν και τις 83 κομητείες σε όλο το Μίσιγκαν, είπε ο Shaw, και είναι συχνά οι μόνοι δυνάμεις επιβολής του νόμου που είναι διαθέσιμοι κατά τις περίεργες ώρες και σε ορισμένες περιοχές της πολιτείας.

Είπε ότι οι αστυνομικοί συναντούν κυρίως άτομα που χρειάζονται υπηρεσίες ψυχικής υγείας σε περιοχές με μεγαλύτερο πληθυσμό, όπως το Νοτιοανατολικό Μίσιγκαν.

Ο Όουενς, ο οποίος επιβλέπει και περιπολεί το Belle Isle στο Ντιτρόιτ, γνωρίζει από πρώτο χέρι ότι οι κρίσεις ψυχικής υγείας στα κρατικά πάρκα είναι δυστυχώς ένα σύνηθες φαινόμενο. Στις 10 ημέρες μεταξύ της αρχής του μήνα και της συνεδρίασης της επιτροπής, ο Όουενς είπε ότι είδε τρεις περιπτώσεις ατόμων που χρειάζονταν υπηρεσίες ψυχικής υγείας.

Είπε ότι έχει δει υπερβολικές δόσεις ναρκωτικών και αυτοκτονίες, με ανθρώπους να πηδούν ακόμη και από τη γέφυρα Belle Isle στον ποταμό Ντιτρόιτ, κάτι που μπορεί να αποβεί μοιραίο.

«Το Belle Isle είναι ένα όμορφο πάρκο στην πόλη του Ντιτρόιτ», είπε ο Όουενς. «Δυστυχώς, λόγω της ομορφιάς και της ηρεμίας του, αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα ψυχικής υγείας».

Η προστατευτική φύλαξη από έναν αξιωματικό ειρήνης είναι προσωρινή και, αν και δεν είναι ίδια με τη σύλληψη, μπορεί να πραγματοποιηθεί με ή χωρίς τη συναίνεση του ατόμου, εάν είναι απαραίτητο για την ασφάλεια και την ευημερία του ατόμου ή του κοινού.

Ο Όουενς είπε ότι μέσω λεκτικού εξαναγκασμού, αυτός και άλλοι αξιωματικοί είναι μερικές φορές σε θέση να πείσουν τους ανθρώπους να λάβουν οικειοθελώς βοήθεια πηγαίνοντας υπό κράτηση. Όταν οι άνθρωποι δεν θέλουν να γίνουν εθελοντές, εξήγησε, μπορεί να αγχωθούν, θέτοντας περαιτέρω σε κίνδυνο την ασφάλεια των άλλων.

Εάν αυτό το νομοσχέδιο έπρεπε να υπογραφεί σε νόμο, ο Όουενς είπε ότι δεν θα υπήρχε καμία αμφιβολία για την ανάγκη του ατόμου να λάβει βοήθεια.

Αυτή η προτεινόμενη εξουσία θα επεκταθεί επίσης στην αστυνομία της πανεπιστημιούπολης και στην αστυνομία των μετακινήσεων, δήλωσε ο Taylor Ridderbusch, νομοθετικός σύνδεσμος για το DNR.

«Δεν έχουν αυτή την εξουσία και θέλουν απλώς την ευκαιρία να βοηθήσουν τους ανθρώπους, και αυτό φαίνεται σαν μια εύκολη λύση», είπε ο Ridderbusch.

Η επιτροπή έστειλε το νομοσχέδιο στη Γερουσία με εισήγηση να περάσει. Το νομοσχέδιο πρέπει να περάσει τόσο από τη Γερουσία όσο και από τη Βουλή και να υπογραφεί από την Κυβερνήτη Γκρέτσεν Γουίτμερ για να γίνει νόμος.

Διαβάστε περισσότερα από το MLive:

Η υπεράσπιση του γάμου μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου θα μπορούσε να σημαίνει άλλη μια πρωτοβουλία για ψηφοφορία στο Μίσιγκαν

Το κράτος ζητά από το δικαστήριο να απορρίψει την αγωγή για τα παγωμένα επιδόματα ανεργίας από την πανδημία

Η Ελίζαμπεθ Κλέμεντ, πρώην βοηθός του Ρικ Σνάιντερ, είναι τώρα η ανώτατη δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου του Μίσιγκαν.

Πρόεδρος της Βουλής του Μίσιγκαν: Οι εκστρατείες των υποψηφίων του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, όχι ο Τραμπ, ευθύνονται για τις κακές ενδιάμεσες εμφανίσεις

Πώς επηρέασαν οι νέοι νόμοι αναδιάρθρωσης τις ενδιάμεσες εκλογές του Μίσιγκαν;

Leave a Comment